Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieks Aldis Laviņš piedalās izglītojošās kampaņas skolēniem “Es, Tu un Satversme” atklāšanā

03.03.2022.

Pirmdien, 28. februārī, Tieslietu ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija atklāja Satversmes simtgadei veltīto izglītojošo kampaņu skolēniem “Es, Tu un Satversme”. Izglītojošās kampaņas atklāšanā piedalījās Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieks Aldis Laviņš. Atklāšanas pasākumā piedalījās arī Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfa Kalvāns un skolnieks Mariss Priekulis.

“Mūsu valsts būs tik stipra,cik stipra būs ikviena mīlestība pret Latviju, tāpēc dosimies uz skolām un runāsim par Satversmi, mūsu valsts pamatiem,” uzsvēra Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieks.

Izglītojošā kampaņa dažādās Latvijas skolās ir lieliska iespēja skolēniem iegūt papildu zināšanas par Satversmi, savukārt Satversmes vēstnešiem ar savu vēstījumu aicināt stiprināt Satversmē noteiktās vērtības. Satversmes tiesas tiesneši un darbinieki ir piekrituši kļūt par Satversmes vēstnešiem un doties uz skolām, lai skolēniem sniegtu zināšanas par Satversmi.

Pasākuma video ieraksts pieejams šeit:

Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieka uzruna pieejama šeit.