Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina viesojas labdarības maratona “Dod Pieci!” studijā

22.12.2022.

Vakar, 21. decembrī, Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina apmeklēja labdarības maratona “Dod pieci!” studiju Rīgā, Doma laukumā. Priekšsēdētāja vietniece runāja par mūsu sabiedrības iespējām palīdzēt Ukrainas bērniem, bērnu tiesību aizsardzību un Satversmes tiesas sadarbību ar Ukrainas Konstitucionālo tiesu tiesiskuma stiprināšanā.  

Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina, daloties savās pārdomās par kara radīto šausmu atstātajām sekām uz bērniem un viņu ģimenēm, akcentēja nepieciešamību neatlaidīgi atbalstīt Ukrainas tautu. Ukraiņu ģimenes tiek šķirtas piespiedu kārtā, turētas neziņā, spiestas pamest savas mājas. Mājas un ģimene ir vislielākās bērnu vērtības, tādēļ kopīgiem spēkiem ir jātuvina tas brīdis, kad Ukraina uzvarēs un bērni varēs atgriezties savās mājās.

Par spīti karam un Kijivā sprāgstošajām raķetēm, mūsu kolēģi Ukrainas Konstitucionālajā tiesā turpina pildīt savus amata pienākumus, stāvot demokrātijas un tiesiskuma sardzē. Ar Ukrainas kolēģiem Satversmes tiesas tiesneši klātienē tikās šā gada septembrī, kad Latvija bija pirmā valsts, kurp viņi devās kopš kara sākuma. Priekšsēdētāja vietniece uzsvēra, ka Satversmes tiesas pieredze pamattiesību, tostarp bērnu tiesību un vislabāko interešu aizsardzībā, ir svarīga vērtība, ar ko tiesa ikdienā dalās ar Ukrainas Konstitucionāls tiesas kolēģiem ceļā uz tiesiskuma stiprināšanu drošā, vienotā Eiropā.

Irēna Kucina novēlēja būt vienotiem, domās un darbos atbalstot Ukrainu, kā arī “Dod Pieci” labdarības maratonam nodeva Satversmes tiesas saimes sarūpēto kopīgo ziedojumu.

Intervijas video ieraksts ir pieejams šeit:

Foto: Andrejs Strokins.