VIDEO IERAKSTS: Prof. Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēles fināls

17.12.2022.

Sestdien, 17. decembrī, plkst. 13.30 Satversmes tiesā notika Prof. Kārļa Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēles fināls.

Video ieraksts pieejams šeit:

Finālā tikās komandas VINCIT QUI SE VINCIT (Andīna Brīvule, Kristīne Ilga Budkēviča un Raivo Bunde, trenere Katrīna Salmgrieze) un Pēdējais brīdis (Dāvis Gertmans, Rebeka Laveniece un Ksenija Koleda, trenere Linda Raubenheimere).

Starp tiesas procesa izspēles mutiskās daļas tiesnešiem bija Satversmes tiesas tiesnesis Artūrs Kučs, Satversmes tiesas Juridiskā departamenta vadītājs Kristaps Tamužs un Satversmes tiesas priekšsēdētāja padomnieks Andrejs Stupins. Kā rakstiskās daļas tiesneši piedalījās Satversmes tiesas Juridiskā departamenta vadītājs Kristaps Tamužs, Satversmes tiesas padomnieki Baiba Bakmane, Uldis Krastiņš un Sandis Statkus, kā arī tiesneša palīdze Agnese Laizāne-Šalamaja.

Par XXIV K. Dišlera izspēles uzvarētājiem šogad tika atzīta komanda “VINCIT QUE SE VINCIT”, savukārt Satversmes tiesas specbalvu saņēma Ksenija Koleda.

Prof. K. Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēles ir uzskatāmas par šobrīd prestižāko un tradīcijām bagātāko nacionālā mēroga tiesas procesa izspēli, kas daudziem studentiem paver ceļu uz dalību starptautiskajās izspēlēs un kuru katru gadu tiesā izcili tiesību jomas eksperti.