Satversmes tiesas tiesneši tiesu dialoga ietvaros tiekas ar Lietuvas Konstitucionālās tiesas un Igaunijas Augstākās tiesas tiesnešiem

10.06.2022.

9. un 10. jūnijā Satversmes tiesas tiesneši trīspusējās sadarbības ietvaros tiekas ar Lietuvas Konstitucionālās tiesas un Igaunijas Augstākās tiesas tiesnešiem. Trīs darba sesijās puses apspriedīs jaunāko tiesu judikatūru un pārrunās vairākus aktuālus konstitucionālo tiesību jautājumus.

Baltijas dialoga pasākumu atklāja Lietuvas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētāja Danute Jočiene (Danutė Jočienė), Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš un Igaunijas Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesnese Nele Paresta.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina un tiesnesis Gunārs Kusiņš vizītē uzstājās ar priekšlasījumiem diskusijā “Mūsdienu konstitucionālo tiesību izaicinājumi”.

Trīspusējās tikšanās mērķis ir stiprināt Baltijas valstu tiesu dialogu un veicināt tiesu sadarbību, apspriežot nacionālā un Eiropas līmeņa konstitucionālo tiesību aktualitātes.