Satversmes tiesas priekšsēdētājs dodas uz Eiropas konstitucionālo tiesu kongresu Bukarestē

20.05.2011.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris dosies uz Rumānijas galvaspilsētu Bukaresti, kur no 23.maija līdz 27.maijam piedalīsies piecpadsmitajā Eiropas konstitucionālo tiesu konferences kongresā.

Eiropas Konstitucionālo Tiesu Konference apvieno konstitucionālās (vai līdzīgas kompetences) tiesas no 40 valstīm. Konference ir organizācija, kas veicina informācijas un viedokļu apmaiņu tās biedru starpā attiecībā uz tiesu praksi, kā arī publisko, tostarp, konstitucionālo tiesību jautājumos. Kopš Konferences dibināšanas 1972.gadā tās darbības mērķis ir konstitucionālo tiesu neatkarības stiprināšana, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņa konstitucionālo tiesību un pamattiesību jomā.

Eiropas Konstitucionālo Tiesu Konference reizi trijos rīko kongresu par jautājumiem, kas aktuāli konstitucionālo tiesu darbā. Šī gada kongresa tēma ir „Konstitucionālo tiesu funkcijas un attiecības ar citiem valsts varas atzariem”. Šī tēma ir aktuāla arī Satversmes tiesas darbā. Tā ir īpaši pārrunāta tiesas organizēto jubilejas pasākumu ietvaros šā gada pirmajos mēnešos, proti, Satversmes tiesas tiesnešiem un darbiniekiem tiekoties ar Latvijas Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju, Ministru prezidentu un Tieslietu ministru.