Satversmes tiesas priekšsēdētājs tikās ar jauno Francijas vēstnieci

01.12.2016.

Šodien, 1. decembrī, Satversmes tiesu apmeklēja Francijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Odile Supizona (Odile Soupison). Viņa tikās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aldi Laviņu.

Tikšanās laikā tika pārrunāta Satversmes tiesas sadarbība ar Francijas Valsts padomi un Konstitucionālo padomi. Šī gada septembrī Satversmes tiesā viesojās Francijas Valsts padomes viceprezidents Žans Marks Sovē (Jean-Marc Sauvé). Pēc tikšanās abu institūciju vadītāji vienojās, ka kopīgas diskusijas par aktuālajiem konstitucionālo tiesību jautājumiem varētu notikt arī turpmāk.

Šīsdienas tikšanās dalībnieki uzsvēra Francijas vēstniecības nozīmīgo lomu abu valstu konstitucionālo institūciju sadarbības veicināšanā.

Tāpat sarunas dalībnieki bija vienisprātis par to, ka efektīvai tiesu sistēmas darbībai ir būtiska nozīme stabilas biznesa vides izveidē, investīciju piesaistē un ekonomikas attīstībā, bet Satversmes tiesa darbojas kā pamattiesību garants.

Francijas vēstniece Latvijā savus pienākumus sāka pildīt 2016. gada 22. oktobrī. Ar vēstnieces dzīvesgājuma aprakstu var iepazīties šeit.


Saistītās relīzes: Satversmes tiesas tiesneši tikās ar Francijas Valsts padomes viceprezidentu