Ēnu diena Satversmes tiesā

10.02.2016.

Satversmes tiesa arī šogad sekoja pirms vairākiem gadiem iedibinātajai tradīcijai un piedalījās Ēnu dienu norisē. Satversmes tiesā ēnu lomā šodien iejutās pieci skolēni no dažādām Latvijas skolām. Viņi izvēlējās „ēnot” Satversmes tiesas priekšsēdētāju, priekšsēdētāja vietnieku un Juridiskā departamenta vadītāju.

Ēnām bija iespēja iepazīt arī Satversmes tiesas darbinieku darbu. Kancelejā viņi izmēģināja roku darbā ar dokumentiem un lietvedības programmu, sarunā ar tiesas sēžu sekretāru uzzināja par Satversmes tiesas sēžu norisi. Pusdienlaikā ēnas satikās ar Satversmes tiesas tiesnešu palīgiem un tiesas padomniekiem.

Visbeidzot ēnām bija iespēja piedalīties šīs ziņas tapšanā, padaloties jauniegūtajās zināšanās un iespaidos:

Linda Laura Paga (tiesas priekšsēdētāja ēna): “Šajā ēnu dienā es tuvāk iepazinos ar Satversmes tiesas darbību, tiesas darbinieku ikdienu un sāku apsvērt domu par nākotni jurista karjerā. ”

Nikita Stepanovs (tiesas priekšsēdētāja ēna): “Ēnu diena Satversmes tiesā ir pilnīgi mainījusi manu priekšstatu par jurisprudenci. Tā ir vienīga zinātne, kur tiek pielietotas visas prasmes: valoda, loģika un matemātika.”

Markuss Eltermanis (tiesas priekšsēdētāja vietnieka ēna): “Es domāju, ka Satversmes tiesā juristi ir ļoti nopietni, bet mans pirmais iespaids ir bijis mānīgs. Es sapratu, ka viņi ir ļoti jauki un ar labu humora izjūtu apveltīti cilvēki. Priecājos, ka izvēlējos ēnot Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieku. ”

Izabella Šuļca (Juridiskā departamenta vadītājas ēna): “Agrāk es domāju, ka visi juristi ir ļoti nopietni cilvēki, bet tagad saprotu, ka pat Satversmes tiesas darbinieki ir atklāti.”

Mstislavs Dvurečenskis (Juridiskā departamenta vadītājas ēna): “Atnācu uz Satversmes tiesu ar gribu uzzināt kaut ko jaunu par Satversmi, juristiem un tiesu. Gribu teikt paldies visiem Satversmes tiesas darbiniekiem par siltu uzņemšanu un labu attieksmi, ceru, ka vēl nākšu šeit.”


Relīze PDF formātā: Enu_diena_10022016